Skip to main content

Tips Hilangkan Jerawat Pasir

Pegang muka berpasir? Pegang muka nak kutil-kutil bekas jerawat? Muka berjerawat terutama di bahagian T zone iaitu  dahi, sekitar hidung dan pipi. Tu antara hotspot jerawat biasa bermaharajalela.

Tips hilangkan jerawat secara organik

1. hilangkan jerawat dengan madu
Campur madu dgn putih telur dan kulit kayu manis. Jadikan campuran ni sedikit pekat. Kemudian dap dap di muka. Biar 10 minit, bilas.

2. hilangkan jerawat dengan lidah buaya
Lendir lidah buaya picit disapu pada muka. Biar 10 minit dan bilas.

3. hilangkan jerawat dengan timun
Timun bertindak sbg anti inflamasi yg boleh kurangkan merah merah pada kulit. Boleh dijadikan masker ataupun
potong timun nipis2, letak atas muka. biar 10 minit bilas.

4. hilangkan jerawat dengan ais.
Ais kebiasaannya untuk naikkan seri wajah pada pengantin. Ais juga boleh kurangkan radang jerawat pada muka. Tempel2 ais pada muka 10 ke 15 minit dapat kekalkan mekap lama dan mekap tak pecah pecah.

5. lemon
Titisan lemon dicampur bersama baking soda. Jadikan mcm pes. lepastu tampal2 dkt muka. biar 10 ke 15 minit. lepas tu boleh cuci bersih. mesti rasa kulit dkt hidung licin2 gitu.

Tapiii kalau malas sgt nak ikut regime di atas ni boleh cuba Shaklee Nutriwhite Deep Cleanser. Mencuci serta mengurangkan secara optimum segala white head, black head, kulit mati dan menyerikan kulit kusam. Produk natural, bebas paraben dan bahan bahan bahaya dan terlarang. KKM approved.

Jom tengok testimoni yang dah cuba.


Wow! cuci ketiak sekali pun boleh. Untuk sebarang pertanyaan tentang produk boleh hubungi sy, trusted SID Shaklee.

Solehah Ismail
Shaklee SID
1020057
013.419.2767

Boleh hubungi sy di fb
FB: Solehah Ismail

Comments

Popular posts from this blog

Tips Wanita Hamil Naik Kapal Terbang

Masih segar di ingatan tarikh 27 April 2015 bilamana disahkan hamil 7 minggu. Waktu tu dalam proses untuk pembedahan buang fibroadenoma di payudara kiri di Hospital Colombia Asia Taiping . Naluri wanita ni sangat tepat. Dua minggu sebelum tu rasa macam ada yang berbeza dengan badan sendiri. Mulut pahit, loya tapi tak muntah. Syukur alhamdulillah akhirnya hamil jua setelah 1 tahun 3 bulan menanti.

Namun, ada satu perkara yang mengganggu fikiran sebab kami suami isteri tinggal berasingan atas desakan tugas. Saya di Sabah, suami di Kuala Lumpur. Saya perlu terus kuatkan semangat walau apa yang jadi mesti jaga baby baik-baik walaupun seorang diri. Mahu atau tidak, kapal terbang pengangkutan utama yang perlu digunakan setiap kali perlu balik ke Kuala Lumpur. Saya pula jenis mudah homesick dan selalu ulang alik Sabah ke KL dua minggu sekali sepanjang sebelum hamil. Selepas hamil, cuma waktu cuti sekolah sahaja lah saya pulang ke KL iaitu lebih kurang dua bulan sekali naik kapal terbang. Masa…

Hilangkan Mual Dan Loya Ibu Hamil Dengan Peppermint Gingerplus

Hamil tanpa alahan, loya, mual, muntah mudah letih, lemau memang diimpikan oleh semua bakal-bakal ibu. Nak nak lagi ibu ibu bekerja. Bukan boleh nak manja-manja sentiasa. Bila di tempat kerja perlu beri komitmen dan ketepikan rasa letih. Bakal ibu di rumah pun sama juga cabarannya. Bermain dengan kerja rumah, memasak, melayan anak-anak. Kalau diikut rasa hati memang tak jadi kerja la jawabnya. Pinggan tak bercuci, baju menimbun, anak-anak tak tentu dapat makan.

Di awal kehamilan buat diri saya memang  mengujakan. Ya lah tak pernah rasa kan macam mana ya rasanya hamil. Saya jenis orang yang perlu travel. Ke tempat kerja pun ambil masa 1 jam. Memang saya berdoa kalau boleh elakkan muntah-muntah. Letih kan perasaan lepas muntah. Syukur memang tak muntah cuma rasa loya yang sampai pening terus nak baring ja berdiam diri. Dari minggu ke 9 hingga 12 itu lah yang saya rasa.

Ada yang suka amalkan asam boi, jeruk dan makanan masam masam nak hilangkan rasa mual. Sebolehnya kita nak elakkan dari…

Energizing Soy Protein (ESP)

ESP merupakan minuman soya rendah lemak yang sangat berkhasiat. Kandungannya dari 9 asid amino yang diperlukan oleh badan.

Bagus kah soya untuk jangka masa panjang?
Sangat bagus diamalkan sebab sumber makanan kita pada masa kini sangat tidak mengikut piramid makanan. Kadang-kadang makanan yang dimakan untuk sehari lansung tidak mempunyai protein ataupun protein telah mati akibat cara penyediaan makanan. Makanan yang dimasak terlalu lama akan hilang kandungan protein dan nutrien lain.

Kelebihan Energizing Soy Protein

1. Kandungan protein per serving menyamai pengambilan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, rendah asid urik dan mudah diserap ke dalam tubuh.

2. Membekalkan tenaga. 3 sudu per serving mengurangkan mudah lapar dan tak mampu tahan lapar. ESP bagus diamalkan sewaktu bersahur.

3. Meremajakan kulit. Mencantikkan dan menganjalkan kulit. Jerawat dan jeragat pun turut pudar.

4. Memperbaiki pigmentasi kulit. Kulit jadi lembap dan mulus.

Cadang…